Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Facebookos vita

2022.02.26

 Az a vita, amit legelső jegyzetem kiváltott e tárgyban a Facebookon, a nemzet kérdésében Magyarországon tapasztalható szörnyű és végtelenül ártalmas állapotot tükrözi. Egyetlen jó van benne: hogy felszínre került a probléma a maga meztelenségében. Lappangásában megmérgezte és mérgezi egész társadalmunkat - függetlenül attól, hogy ki milyen vallású, társadalmi-gazdasági helyzetű, bőrszínű vagy nemzetiségű. A Facebook alkalmatlan ennek a lefolytatására. Válasszunk más fórumot. (Én áthidalásképpen felajánlom a saját honlapomat. Címe: orbankaroly.eoldal.hu. Átmásolom az eddigi hozzászólásokat a kezdőlapjára.) 

Íme a Facebook-vita másolata:

Egyes magyarországi magyarok figyelmébe: akik menekülnek felénk Ukrajnából - öregek, fiatalok, nők és gyermekek -, mind magyarok. Akik bármilyen vonatkozásban megtagadják őket, az emberségüket tagadják meg - többszörösen.

(Utólag fűztem hozzá: Hozzáteszem, minden háború elől menekülő embert befogadunk, akár magyar, akár ukrán, bármilyen nemzetiségű vagy hitű.)

 

23Makkai-Flóra Ágnes, Ildikó Vajna és további 21 ember

11 hozzászólás

József Fábián

Viszont Ukrán álampolgárok, és már megbocsésson nekem a világ de amikor afrikából és az arab országokból jöttek a háborús menekültek azt szajkózta mindenki erős férfiak miért nem harcolnak az országukért!!! Hát most akkor miért nem harcolnak az orszégukért az erős Ukrán férfiak?!!!!

Ildikó Vajna

József Fábián Szégyen Fábián úr ,magyarokrol van szó nem afrikaiak és arab országból jövök !! Ha annyira odavan értük fogadjon be vagy százat !!

József Fábián

itt az álszentségről van szó háborúban nincs külömbség aki menekül az legyen Magyar vagy bármely ország menekültje védeni kell. vagy ha nem akkor egyiket sem!!!

Makkai-Flóra Ágnes

Itt magyarokról van szó!

Orbán Károly

Ne erőlködj Ági! Fölösleges.

Hallgatom egyes magyar „politikusok” megnyilatkozását az ukrajnai helyzettel kapcsolatban és igen nehéz higgadtnak maradnom. Ukrajnai magyarok nyilatkozzák, hogy a jól ismert magyarellenes háttér miatt legnagyobb félelmüket épp az ukrán rendőrség okozza. A több tízezer euróval kistafírozott brüsszelitát viszont az foglalkoztatja, hogy a magyar hadsereg vezetőjének egyértelmű intézkedéseit az ukrán-magyar határral kapcsolatban megcáfolja, és kisüti, hogy közel se olyan nagy a veszély Kárpát-Ukrajnában. Utána olyasmit delirál ki magából, hogy az ukrajnai magyarok nem is Magyarországra fognak menekülni, hanem Szlovákia felé. Sic. (A többit már meg se hallgatom, mert el szeretném kerülni az infarktust.)

Makkai-Flóra Ágnes

Igazad van, vigyázz magadra!

Hána László

József Fábián teljes zürzavar amit itt összehord: a magyaroknak álhazája Ukrajna, másodrangú megtűrt polgárai, akikbe folyamatosan belerúgnak. Ezért a "hazáért" kellene harcolnia a kárpátaljai magyarnak? Fábián, ezt a klub rádióban mesélje- ott nagyon … 

Továbbiak

 

Imola Gaspar

József Fábián a seggfej seggfej marad.

Juhászné Dobai Erzsébet

József Fábián Ezek az emberek Magyarországhoz tartoztak, az őseik ezt az országot építették. Ukrajnában a magyarságuk miatt elnyomottak. Az arabok és más menekültek nagy része a jólétért jött ide, különben ők is a rokonaikhoz vagy hittestvéreikhez mentek volna.

Mária Bálint

József Fábián Ezt mondod, amikor bizton tudod, hogy nem sok volt köztük a háborús menekült? Egyébként azt sem tudod, hogy a szerbiai zavargások idején is a magyarokat vitték el először katonának, s küldték a frontvonalba?

Orbán Károly

*

Néhányan tudtuk, hogy ez lesz, amikor olyan nemzetközi krízishelyzet áll elő, mint amilyen Oroszország támadása Ukrajna ellen. Rákosi Mátyással és bandájával szemben hangoztatták egyesek, hogy ők nemcsak rossz magyarok, hanem rossz zsidók voltak. Most úgy kell tovább vinnünk e gondolatot, hogy akik rossz magyarok, rossz emberek is. Buták. Rosszul ítélnek minden olyan kérdésben, amely a nemzet létét érinti. (Hogy szégyenletes gyűlöletükről saját népük-nemzetük iránt ne is beszéljünk.) 

*

A fenti párbeszédekben is megnyilvánul egy anomália. Nevezetesen: a magyar nemzet sorsa. Amelyet olyan hatalmi központok gyűrtek maguk alá, mint például a Habsburgok. Emlékeztetőül: Erdélyt letépték a saját országáról. Nagyfejedelemséggé nevezték át. Hamarosan kiderült azonban, hogy egyetlen nemzet-nemzetiség áll útjukban: a magyar. 1764-ben ágyúval lövettek azokba, akik Madéfalván összegyűltek, hogy a saját sorsukról tárgyaljanak. Toborozni kezdtek a határőrségbe románokat is. Mi lett az eredménye? Zalatna magyar lakosságának a kiirtása. 1849-ben következett Nagyenyed és a környékbeli falvak. Mit tettek a Habasburgok? Lipót renddel és birtokkal tüntették ki Axente Severt alias Ioan Baciut, a népirtó csapatok vezérét. Arról a "csekélységről" ne is beszéljünk, hogy az uralkodó család, a koronázási esküket lábbal tiporva orosz csapatokat hívott a "saját" népe és országa ellen. Túl hosszú a sor, amit idézni lehetne, és amelynek eredményeként ott tartunk, hogy a hatalmi érdeket kiszolgálók utódaiból magyargyűlölő magyarok lettek. Morbid humortól vezettetve: hungarikumnak kell neveznünk, mert ilyen sehol másutt nincs Európában. Nem csoda, hogy néhány egyszerűbb lélek úgy fújja a szovjet szocialista érában beléje ültetett nemzetellenességet, ahogy elvárják tőle. Hallgasd meg vele ellentétben a románt, a szlovákot, a szerbet, a franciát, a németet, az olaszt, az osztrákot, a norvégot stb-t. Úgy szétzúzták ebben az országban a legtermészetesebb kötőanyagot az emberek között, hogy unikummá váltunk. Belülről ismerem a román és a francia emberek viszonyát saját népükhöz, nemzetükhöz, országukhoz. Egy viccel tudom illusztrálni leginkább ennek valóságát. Francia barátom felteszi a kérdést nekem: mi is vagy te tulajdonképpen? Bár tudom, hogy mi lesz a poén válaszolok: magyar. Nem baj, mondja Jean-Pierre, és jót kacagunk. Mindketten jól tudjuk, hogy mik azok a sommet francais-k. Egyes magyarok számára: a francia nyelv és kultúra nemzetközi ünnepei, amit az államuk szervez, hatalmas összegekért. Azokat hívják meg, akik nemcsak a volt gyarmatokon (ma tengeren túli francia tartományokban) viszik a francia zászlót, hanem minden olyan ország kormányait és képviselőit, ahol többen is adóznak a francia nyelv és kultúra nagyszerűségének, mint például Románia. Ezzel szemben a határon túlról jövő magyarnak nemcsak azt kell elszenvednie, hogy az egyszerűbb belföldiek megtagadják tőlük a nemzethez tartozást, hanem azt a végtelenül zűrzavaros katyvaszt is el kell viselnie, amelyet a nemzetet illető kérdésekben még egyes politikai pártok is kavarnak. Ráadásul úgy, hogy még meg is tapsolják őket. A nemzethez tartozás oly természetes, legtöbb helyen, mint a halnak a víz, amelyben él. Hogy miért van ez másképpen piciny hazánkban? Nem lehet a témát kimeríteni egy fb. jegyzetben. Egy viszont bizonyos: senkinek se jó, aki itt él, hogy ilyenek lettünk.