Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vörös iszap agyúak

2013.02.08

 Nem azt rovom fel nekik, hogy megértéssel fordulnak az elesettség, bánat, részegség, ésszerűtlenség, téboly felé, hanem azt, hogy gyanúval fogadnak mindent és mindenkit, aki ésszerűséggel, józansággal, bölcsességgel, egyenes derékkal, vidáman, független gondolkozással - röviden: ideológiamentesen (tőlük függetlenül) - próbál létezni.

Senki se gondoljon a címbe foglalt vörös iszap kapcsán a Devecsert és Kolontárt ért katasztrófára. Ez is hatalmas volt! De ami az országot, nemzetet, magyar társadalmat érte a Tanácsköztársasággal, majd a második világháború utáni vörös gyarmatosítással, az volt a katasztrófák katasztrófája, és ennek végrehajtóit illeti a cím.

Igaza volt Tormai Cécile-nek a Bujdosó könyvben, amikor Károlyi Mihályt elátkozza, mert túl azon, hogy átadta a vörösöknek a hatalmat, maga is vörös agyú volt.. A sors oda állította, egy vesztes háború, az összetört Osztrák-Magyar birodalom után a Nemzeti Tanács élére, és e jogot végzett alak nem látta, hogy mi a feladata. Nem látta, hogy nem a vörös lázálom megvalósítása,  hanem az ország és a nemzet védelme az ő elsődleges kötelessége. Ha valakinek kedve támad eljátszadozni a történelmi "ha" kérdésével, gondolja el, hogy mi történik, ha nem ő, hanem egy józanul gondolkozó, országáról és nemzetéről gondoskodni kívánó férfi kerül a helyére 1918 végén. 

Persze, semmi értelme a fenti felvetésen hosszan gondolkozni. Inkább nézd meg, mik a ma feladatai. Szerezz információkat! Látogasd a Wikipédiát. Nézd meg, kik merik "demokratá"-nak nevezni magukat. Böngészd a róluk szóló lapokat. Kattints rá a cikkekben található linkekre! Nézd meg például, hogyan védi meg a "körmös"-nek titulált, ávéhás kihallgató tiszt Bauer-apukát a mai politikai életben szerepet kérő fia. Ne akasztófák felállításán gondolkozz! Nézd meg inkább: kik alkalmasak arra, hogy e véráztatta földet megszabadítsák a múlt árnyaitól! A gyilkosoktól! A hazugoktól! A XX. század szörnyű történelmét megalapozóktól!